Απίστευτο: Επαίτες με «μισθό» 1.300 δολάρια!

Οι εποχές αλλάζουν, το ίδιο και οι άνθρωποι… Σε Γαλλία και Φινλανδία, τσιγγάνοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα «σπίτια» τους
καθώς οι κυβερνήσεις των χωρών αυτών αποφάσισαν να τους απελάσουν στις πατρίδες τους. Στη Φιλανδία μάλιστα, πολύ πρόσφατα, η επαιτεία απαγορεύτηκε με νόμο. Ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει η ρωσική εφημερίδα «Pravda», αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο θα βλέπουμε από εδώ και πέρα τους επαίτες.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η νέα «μόδα» είναι η επαιτεία μέσω διαδικτύου. Εκατοντάδες άνθρωποι εμφανίζονται να χρήζουν άμεσης βοήθειας, και ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες του ίντερνετ τον οβολό τους…
Οι επαίτες όμως του σε στάσεις του μετρό, φαίνεται πώς έχουν καλύτερη τύχη!
Το καλύτερο «πόστο» στη Ρωσία, σύμφωνα με την εφημερίδα «Pravda» είναι ασφαλώς ο ικεντρικοί σταθμοί του μετρό. Κάθε επαίτης έχει «κατοχυρώσει» τη δική του θέση, και κανείς «συνάδελφός» του δε μπορεί να του την πάρει.
Το πιο συγκλονιστικό όμως είναι αυτό που υποστηρίζει η εφημερίδα: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας επαίτης μπορεί να συγκεντρώσει περίπου 1,300 δολάρια (40.000 ρούβλια) μηνιαίως! Μπορεί ένα μικρό ποσό από αυτά να πηγαίνει στους «προστάτες», ωστόσο ο «μισθός» ξεπερνά κατά 400 δολάρια τουλάχιστον τον μέσο μισθό στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, η επαιτεία δεν είναι αδίκημα, αλλά μόνο η παρενόχληση…
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου