Βενιζέλος προς Λαγκάρντ: 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015!


Ο υπουργός Οικονομικών, στην επιστολή που έστειλε προ ημερών στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, περιγράφει τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Ελλάδα μέχρι το 2015.
Από την πρώτη στιγμή καταλάβαμε ότι το ΔΝΤ δεν ήρθε για λίγα χρόνια και μετά να φύγει. Ήρθε με σκοπό να μείνει για πάντα. Ακόμη και... 30 χρόνια να καταφέρει να μείνει σε ελληνικό έδαφος, θα μας έχει αναγκάσει να ξεπουλήσουμε όλη τη χώρα για να μειώσουμε το χρέος, στο τέλος θα μας το αφήσει στο 130% του ΑΕΠ και θα είμαστε, ούτως ή άλλως χρεοκοπημένοι και “απένταροι”...
Στην επιστολή που συνυπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος, αναφέρεται ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι το διάστημα 2012-2014 να μειωθούν οι δαπάνες για τους δημοσίους υπαλλήλους κατά 17% περίπου. Προφανώς εννοεί κατά 17% επιπλέον, καθώς ήδη έχουν γίνει σημαντικές περικοπές μισθών στο Δημόσιο Τομέα.
Όσο και να προσπαθεί να πείσει ο Πολ Τόμσεν και η παρέα του ότι δεν αντέχει άλλο η κοινωνία τις οριζόντιες μειώσεις, με τους έμμεσους φόρους και τα “χαράτσια”, πάλι σε ύφεση και κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας θα οδηγήσει. Όπως αναφέρεται μάλιστα σε άλλο σημείο της επιστολής, την οποία έχουν επισυνάψει τα σαϊνια του ΔΝΤ στην έκθεσή τους, αναφέρεται ρητά ότι από το 2010 (;) έως το 2015, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν κατά 150.000.
Αυτό το ακούμε καιρό τώρα. Το ζητούμενο είναι ότι αναφέρεται και στις επιστολές που συνοδεύονται από τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Προβόπουλου.
Τα γραπτά πάντα μένουν... Και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα έχουν πολλά να συζητήσουν και να “ανακαλύψουν” για τις συμφωνίες που υπογράφουμε κάθε τρεις μήνες με τους δανειστές μας.
Όλη η έκθεση πάντως του ΔΝΤ αποτελεί την απόλυτη ομολογία αποτυχίας των μέτρων που επέβαλλε το Διεθνές Ταμείο και εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση. Αποτυχία που βάφτηκε με το αίμα και ποτίστηκε με τον ιδρώτα των Ελλήνων πολιτών.
Για τα “εγκλήματα” σε βάρος των επόμενων γενεών, θα πληρώσει ποτέ κανένας;


SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου