Αποκάλυψη: Τώρα μιλάνε για μεγαλύτερη κρίση στο ευρώ!


Ο διευθυντής του γερμανικού ινστιτούτου IFO, Χανς Βέρνερ Ζιν, προβλέπει ένα «μαύρο» 2012 για την Ευρωζώνη.
Μεγαλύτερες προκλήσεις και ακόμη περισσότερα προβλήματα στον πυρήνα του ευρώ βλέπει για το 2012 ο Χανς Βέρνερ Ζιν, επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου IFO. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζιν, η οικονομική κρίση δεν αποκλείεται να έχει και σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις!
«Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι την επόμενη χρονιά θα σημειωθούν μεγαλύτερες προκλήσεις. Το ευρώ περνάει πραγματικά μία “υπαρξιακή” κρίση. Μία τέτοια κρίση δεν έχουμε δει ποτέ έως τώρα στην Μεταπολεμική περίοδο! Δεν τολμώ ούτε να το φανταστώ…
Όπως σημειώνει ο κ. Ζιν, το πρόβλημα είναι εξαιρετικά… απλό: «Για να μπορέσουν οι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να ξεπεράσουν την κρίση, πρέπει να γίνουν φθηνότεροι, ή να γίνουμε εμείς ακριβότεροι. Όμως δεν θέλουμε να έχουνε πληθωρισμό, ούτε εκείνοι από-πληθωρισμό».
Σχετικά με την αγορά χρέους των χωρών του Νότου, από «ισχυρές» χώρες, όπως η Γερμανία, σύμφωνα με τον κ. Ζιν, δεν αποτελεί λύση του προβλήματος. «Είναι μία πρόσκαιρη λύση, η οποία μπορεί προσωρινά να επαναφέρει την ηρεμία σε πολλές χώρες, θα βαραίνει όμως τις επόμενες γενιές στη χώρα μας (Γερμανία)»!
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου