Ομολογία – σοκ από ΔΝΤ: “Αποτύχαμε σε όλα”


Το ΔΝΤ, επιτέλους, κατάλαβε ότι η πολιτική που επέβαλλε στην Ελλάδα απέτυχε. Αλλάζει όμως τίποτα;
Η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η ομολογία αποτυχίας της πολιτικής που ανάγκασε την ελληνική κυβέρηση να ακολουθήσει... Βρήκε φαίνεται πρόθυμους “συνομιλητές”, και επέβαλλε μια οικονομική πολιτική που οδήγησε σε μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, σε μεγαλύτερη ύφεση, και εν τέλει θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων και σε μεγαλύτερο χρέος!
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του Δντ για την Ελλάδα, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, πολύ πιο σημαντικά από όσα μπορούσε να προβλέψει η προηγούμενη έκθεση!
Οι συνθήκες για επενδύσεις δεν βελτιώθηκαν, δημιουργώντας επιπλέον προβληματισμό και αναστάτωση στις διεθνείς αγορές για την ικανότητα της Ελλάδας να ανταπεξέλθει στις περιστάσεις. Προβλήματα στην πορεία της ελληνικής οικονομίας δημιουργεί και η απροθυμία των ιδιωτών επενδυτών για εθελοντική συμμετοχή στο “κούρεμα” του ελληνικού χρέους, ενώ το ρόγραμμα για την Ελλάδα, όπως σημειώνει το ΔΝΤ, έμεινε το 2011 πολύ πίσω σχετικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Πήραμε μία σειρά από επώδυνα μέτρα, συζητάμε για ένα “κούρεμα” χρέους, πήραμε δάνεια... και στο τέλος θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο χρέος, με μεγαλύτερη ανεργία και μεγαλύτερο ποσοστό ύφεσης!
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου