Αποκάλυψη: Η τρόικα ομολογεί ότι η Ελλάδα φλερτάρει με τη χρεοκοπία


Μεγαλύτερη ομολογία δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε... Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, τα κατέγραψαν (σχεδόν) όλα στην επικαιροποίηση του μνημονίου.
Τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου, οι ελεγκτές της τρόικας έστειλαν το φιρμάνι στα ανώτατα κλιμάκια του ΔΝΤ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Σημειώνουν με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι το πρόγραμμα, το οποίο οι ίδιοι μας επέβαλαν, δεν “τραβάει”...
Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η ελληνική οικονομία, το έτος 2011, δηλαδή την περίοδο που εφαρμόστηκαν όσα μέτρα ζητούσαν επιτακτικά οιδανειστές μας, η ελληνική οικονομία έπεσε σε κώμα (“The Greek economy has turned sharply downwards in 2011”). Σημειώνουν μάλιστα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι ίδιοι οι ελεγκτές, η ύφεση κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ήταν πολύ μεγαλύτερη και η ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο του 2011 πολύ μικρότερη από όσα είχαν προβλεφθεί από την τέταρτη επικαιροποίηση του μνημονίου.
Τα μέτρα δηλαδή που επέβαλαν, και με το ρυθμό που απαίτησαν να εφαρμοστούν οδήγησε τη χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση, ενώ η όποια ανάπτυξη πήρε την κατιούσα!
Η Ελλάδα βρέθηκε από το τέλος του 2010, από την εποχή που η κυβέρνηση Παπανδρέου μας οδήγησε για τα καλά στα δύσβατα μονοπάτια του ΔΝΤ, σε ένα “σπιράλ θανάτου”, χωρίς να μπορεί ακόμη να συνέλθει... Και ασφαλώς χωρίς να μπορεί κανείς να προβλέψει πότε θα “αναρρώσει”.
Στην ίδια έκθεση της τρόικας γίνεται αναφορά στα 15 περίπου δισ. ευρώ καταθέσεων που “έφυγαν” από τις ελληνικές τράπεζες τον Σεπτέμβριο και το Νοέμβριο. Την εποχή που στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και “ανώνυμες πηγές” από το ΔΝΤ άφηναν να εννοηθί ότι η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία!


Σε άλλο σημείο της έκθεση, αναφέρεται ότι το δημόσιο χρέος θα μπορούσε να είναι βιώσιμο μόνο με ένα μεγάλo PSI με την ταυτόχρονη υποστήριξή της από τους μηχανισμούς της τρόικας (ενδεχομένως με ένα ακόμη μεγάλο δάνειο), χωρίς ωστόσο να εξαλείφεται το ρίσκο!


“Ότι μέτρα και να πάρετε, όσα λεφτά και να σας δώσουμε, δεν εγγυόμαστε ότι θα επιβιώσετε”... Αυτό μας λένε έτσι απλά οι τροϊκανοί, κι εμείς καθόμαστε και τους ακούμε...
Καθόμαστε και ακούμε και τα παπαγαλάκια τους...
Ότι και να γίνει με το “κούρεμα”, δεν πρόκειται να μας χαριστούν σε τίποτα. Θα μας φορτώνουν με νέες δανειακές συμβάσεις, θα μας δίνουν ενυπόθηκα (!) δάνεια, και δάνεια που υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο, σε αντάλλαγμα χρεών μας που υπάγονταν στο ελληνικό δίκαιο (με ότι αυτό συνεπάγεται) και χωρίς υποθήκη.
Κάποια στιγμή πρέπει οι Έλληνες να βάλουν ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο.
Στο δικο μας χέρι είναι να βάλουμε ένα τέλος...


SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου