Τι φοβούνται (περισσότερο) οι πολιτικοί αρχηγοί;


Ήξεις – αφήξεις οι δηλώσεις τους μετά την πολύωρη “διαβούλευση” με τον Λουκά Παπαδήμο. Τι είναι όμως αυτό που φοβούνται περισσότερο;
Mετά από ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου και τις δηλώσεις που έγιναν αμέσως μετά, αυτό που καταλαβαίνει και ο πιο αδαής είναι ότι γίνεται ήδη από σήμερα προσπάθεια “συγκάλυψης” ενός εγκλήματος κατά των επόμενων γενιών... Ενός εγκλήματος που, εκτός απροόπτου, θα φέρει την υπογραφή και των τεσσάρων. Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Παπαδήμος, σε διαφορετικό βαθμό βεβαίως, φέρουν το μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τροϊκα.
Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της σύσκεψης της Δευτέρας, ήδη απέδειξαν ότι φοβούνται περισσότερο τους τροϊκανούς από ότι φοβούνται τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά όμως, οι Έλληνες θα δώσουν το δικό τους “μνημόνιο” στην πλατεία Συντάγματος.
Όπως λένε, μία φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις. Μία φωτογραφία, επίσης, αποκαλύπτει “κρυφές” αλήθειες. Παρατηρήστε προσεκτικά το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου λίγα λεπτά πριν αρχίσει η πιο κρίσιμη σύσκεψη της μεταπολίτευσης. Μην ξεχνλατε ότι μόλις πριν λίγα 24ωρα... έπαιζε με ένα παπάκι στο χέρι στη Σοσιαλιστική Διεθνή, και έκανε και ένα ταξιδάκι-αστραπή στο Πόρτο Ρίκο.
Το θέμα δεν είναι τι αποκαλύπτει αυτή η φωτογραφία, αλλά πόσα κρύβει... Η φωτογραφία. Και ο εικονιζόμενος. Οι ιστορικοί του μέλλοντος, αλλά και η επόμενη γενιά θα κρίνει με καθαρή ματιά τα έργα τους. Και τα “εγκλήματά” τους σε βάρος της ίδια τους της πατρίδας.
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου