Αυτή είναι η πρώτη ολοκληρωμένη φωτογραφία της Γης από το 1972!

Στη δημοσιότητα έδωσε η NASA την πρώτη φωτογραφία ολόκληρης της Γης εδώ και 43 χρόνια, όπως μεταδίδει η Independent.

Η φωτογραφία προέρχεται από μία φωτογραφική μηχανή η οποία βρίσκεται πάνω στο σκάφος DSCOVR και είναι η πρώτη φωτογραφία ολόκληρης της Γης από το 1972.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα όλες οι φωτογραφίες από τότε, έχουν δημιουργηθεί με το να «κολλάνε» μαζί διαφορετικές εικόνες δημιουργώντας τελικά μια πλήρη εικόνα του πλανήτη.

Η εικόνα αυτή είναι μία σύνθεση, τριών διαφορετικών εικόνων, αλλά κάθε μία από αυτές τις φωτογραφίες απεικόνιζε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ειδικότερα, η φωτογραφική μηχανή τράβηξε δέκα φωτογραφίες μέσα από το χρωματικό φάσμα και για να δημιουργηθεί η νέα εικόνα, η NASA συνδύασε τις κόκκινες, τις πράσινες και τις μπλε εικόνες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 6 Ιουλίου 2015 και περισσότερο δείχνει τη νότια και κεντρική Αμερική.

Είχε τραβηχτεί από την Πολυχρωματική Φωτογραφική Μηχανή (EPIC) της NASA, η οποία είναι μια φωτογραφική μηχανή τεσσάρων megapixel, εστιάζοντας μέσω ενός τηλεσκοπίου.
Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε από το Apollo 17 το 1972, όταν η NASA έστειλε τελευταία ανθρώπους στο φεγγάρι. Παραμένει η μοναδική φωτογραφία ολόκληρης της γης που τραβήχτηκε από ανθρώπινο ον, και όπως αναφέρει το Atlantic και οι τρεις αστροναύτες που είχαν συμμετάσχει στην αποστολή ισχυρίζονται ότι έχουν τραβήξει τη φωτογραφία.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα η διάσημη εικόνα της Γης που χρησιμοποιείται ως φόντο στο iphone, ήταν στην πραγματικότητα μία τεράστια σειρά από διαφορετικές εικόνες ενωμένες μεταξύ τους, με μερικά σύννεφα πάνω τους είχαν προστεθεί μέσω photoshop.

Οι νέες φωτογραφικές μηχανές θα αρχίσουν σύντομα να στέλνουν δεδομένα τακτικά τα οποία θα μπορούν να στέλνουν μία καινούργια εικόνα της Γης κάθε μέρα, κάτι το οποίο θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2015.

«Αυτό θα επιτρέψει στη NASA να μελετήσει τις ημερήσιες αλλαγές της Γης και το πρακτορείο θα τους δώσει στη δημοσιότητα σε μια ειδική σελίδα, 12 με 36 ώρες αφού θα έχουν τραβηχτεί», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου