Ξαφνικός πόλεμος Κουτσούμπα - Τσίπρα με αφορμή τον εκλογικό νόμο


Αντί ο εκλογικός νόμος να αποτελέσει ένα στοιχείο προσέγγισης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, αφού και τα δύο κόμματα δηλώνουν ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής, αποτέλεσε αφορμή να έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Μαξίμου και Περισσού.

Το έναυσμα δόθηκε από τις σημερινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ΣΚΑΙ. Κληθείς να εκτιμήσει για ποιο λόγο θέτει ο κ. Τσίπρας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή το θέμα του εκλογικού νόμου, ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι στη μεταξύ τους συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως Αριστερά, γι' αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα».

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε με διαρροή στην οποία διαψεύδει τα όσα ο κ. Κουτσούμπας είπε για την συνομιλία του με τον πρωθυπουγό: «Σχετικά με δηλώσεις του ΓΓ του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Αυτά που ο κ. Κουτσούμπας ισχυρίστηκε σήμερα, ότι ελέχθησαν από τον πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συζήτηση, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, αναφέρει η διαρροή. Ακολούθως  προσθέτει: “Η κριτική του ΚΚΕ προς την κυβέρνηση είναι γνωστή και σεβαστή.  Το επί της ουσίας ερώτημα είναι, αν στο θέμα της απλής αναλογικής, το ΚΚΕ θα είναι συνεπές με τις πάγιες θέσεις του”.

Ο Περισσός απάντησε με δική του ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: “Όσο για το περιεχόμενο της συνομιλίας, όσα είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, ισχύουν απόλυτα». Αναφέρεται όμως η ανακοίνωση και στην ταμπακέρα: “Το ΚΚΕ έχει πάγιες θέσεις για τον εκλογικό νόμο τις οποίες υπερασπίζεται με συνέπεια. Κι αυτές αποτυπώνονται στην πρόταση για απλή αναλογική, ανόθευτη, χωρίς μπόνους και χωρίς πλαφόν. Το ερώτημα είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάγιες θέσεις. Γιατί, ενώ, τον Μάρτη του 2012 κατέθετε πρόταση νόμου με αυτό το περιεχόμενο, σήμερα το αλλοιώνει στο πλαίσιο των παζαριών του με τα άλλα κόμματα”.
SHARE
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου